"Тая работа я направих заради детето. Аз нямаше да го заколя, разбираш ли. Не отивах да го убивам, но той скочи и не знам какво стана“. Това заяви хладнокръвно в съда Мехмед Юсеин, обвинен за жестокото убийство в руенското село Снягово. Бургаският окръжен съд в момента гледа мярката му за неотклонение.

Мехмед е роден в Айтос, но живее в село Рудина, има завършен 8-ми клас и от години работи в Англия като продавач на дюнери.

Припомняме, че срещу него са повдигнати три обвинения – за убийството на Ереджеп от Снягово, опит за убийство на бившата му съпруга Айше и за проникване в чужд имот.

Мехмед Юсеин беше издирван седмица за убийството на 46-годишния Ереджеп от село Снягово, и беше задържан около 23 часа в сряда в гориста местност край село Рудина, община Руен. Мехмед е от това село, там живеел сам.

Припомняме, че 43-годишният Мехмед Юсеин беше издирван, след кървавата трагедия в дома на втория мъж на бившата му съпруга Айше. Нейният настоящ мъж Ереджеп беше убит в нощта срещу 25-ти май в семейната му къща в село Снягово. Айше и Мехмед имат две дъщери, които живеят при майка си. Тя е бременна от Ереджеп, от когото има още едно дете – бебе на 9 месеца.