Стотици бургазлии от всякакви възрасти се събраха пред Съдебната палата в Бургас днес, за да дадат мощна подкрепа на граничен полицай Михаил Цонков, на когото от турска страна беше повдигнато обвинение за случая преди 9 години. Днес документите бяха връчени на Цонков и неговият адвокат Росен Кожухаров. Все още не е ясно съдържанието на документите, като единственото, което е известно засега е, че няма искане за екстрадиция.

„Мишо, с теб сме! Няма да те дадем“ С този въглас стотици бургазлии посрещнаха Цонков пред съдебнта палата, където кънтяха овации в негова подкрепа. Инициатори на протеста бяха членовете на Организация за закрила на българските грждани (ОЗБГ). „Не трябва да допускаме нито за миг да се стигне до дело в Турция, защото той просто може да не се върне. Това е човек, който е защитавал нашата граница и сега трябва ние всички да го подкрепим“, каза едно от лицата на ОЗБГ Стефан Петров.

„Благодаря ви много, така се чувствам по-силен“, каза емоционално Михаил Цонков, като видя множеството на площад „Тройката“.

Очаквайте още подробности в БургасИнфо.