Героите Юрий и Никита: Няма страх, когато чуеш жена да вика за помощ. Кой не би помогнал?

img

Двете момчета са приятели от година, заедно тренират кудо. Те заградили крадеца, докато той се скрил под лъскав джип, измъкнали го и върнали чантата на потърпевшата

Двете момчета – Юрий Атанасов и Никита Соловьов, които станаха герои като подгониха крадец и върнаха чантата на жена навръх 8-ми март, са приятели от година. Двамата заедно тренират кудо и снощи са се разхождали, както правят всяка вечер. „Когато минавахме край сградата на Бюрото по труда, чухме жена да вика. Обърнахме се и забелязахме да бяга мъж. Веднага хукнахме след него. Малко по-късно един друг мъж ни показа, че крадецът се е скрил под сребрист джип. Застанахме до колата, хванах го за шията и го измъкнах. Веднага му казах да върне всичко, което е взел от жената. Измъкнахме чантата и заедно с приятеля ми я върнахме на собственичката й. После разказахме всичко в Пето РУП“, каза Никита пред БургасИНФО.

В момента, когато двамата се втурнали след бягащия бандит, те изобщо не усетили страх. Никита съжалява само, че не са успели да задържат крадеца и да го закарат в полицията. „Помислихме, че може да е въоръжен и да изкара нож, затова след като върна чантата, избяга“, каза момчето. Юрий и Никита днес бяха наградени в сградата на ОДМВР, очаква се утре в Общинския съвет в Бургас да бъде внесено и предложение двамата да получат и Почетна значка от Община Бургас.

Въпреки признателността към тях, двамата са скромни и не се смятат за герои. „Не сме герои. Кой не би помогнал на жена, когато чуе, че тя вика за помощ?“, каза Никита.

Никита е роден в Русия, но от 6 години е в Бургас с майка си – Юлия, която има биосалон в бургаския ж.к. „Лазур“. Както вече съобщихме Никита е ученик в СУ „Димчо Дебелянов“, а Юрий – в Руската гимназия.

По описание на двете момчета, крадецът е мургав мъж на около 40 години, висок около 1,70м., бил е облечен с дънки и яке.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53