Университет "Проф. д-р Асен Златаров" посреща 750 първокурсници, най-желаната специалност – „помощник фармацевт”

img

750 първокурсници влизат в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас

За 53-ти пореден път в история си Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас отваря врати за своите студенти. 750 умни, талантливи и амбициозни първокурсници ще се обучават в 33 специалности от 17 професионални направления през учебната 2016/2017 година.

Като най-предпочитана от медицинските специалности и тази година се очерта „Помощник-фармацевт“. За 27-те места в нея се конкурираха 168 кандидат-студенти по първо желание.

Ръководствата и екипите на Медицински колеж и на Факултет по обществено здраве и здравни грижи могат да се поздравят за успешната кандидат-студентска кампания и за 100-процентово осъществен прием по всички специалности. Същият резултат постигна и Факултетът по обществени науки, в който на традиционен интерес се радват педагогическите, икономическите и хуманитарните специалности. Като една от най-атрактивните от тях тази година се очертава „История и психология“, за която приемът приключи още на първо класиране. Не по-малък успех имаха и техническите специалности, най-вече „Компютърни системи и технологии“ и новите специалности „Софтуерно инженерство“ и „Техника и технология в транспорта“ към Факултет по технически науки. Успешен е приемът и за специалностите „Електротехника“, „Транспортна техника и технологии“ в Технически колеж.;

Колежът по туризъм и тази година затвърди позицията си на водещо звено в подготовката на специалисти в системата на хотелиерството и ресторантьорството със 100 процента изпълнен прием.

Незапълнени места има само в направленията „Материали и материалознание“, „Химични технологии“ и „Биотехнологии“. Поради тази причина, по решение на академичното ръководство продължава приемът на кандидат-студентски документи и записването за субсидирано от държавата и платено обучение в първи курс по всички специалности, за които има незаети места. Документите могат да се подават в Учебен отдел до 30 септември.

Откриването на учебната 2016/2017 г. в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде в 9,00 часа на 26.09.2016 г. пред сградата на Неорганичен корпус.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас

Политически екшън в Несебър

Местни избори-27-ми октомври 2019