Криминално проявеният Юрий Василев отива на съд за кражбата на 134 лева от таксиметров шофьор в бургаския кв. „Победа“, където населението е от ромски произход.

Пострадалият Диян Костов работел като таксиметров шофьор. Вечерта, когято е извършен грабежа, той бил на работа, като управлявал лек автомобил „Шкода Октавия“. Около 18.30ч. бил изпратен от дежурния диспечер на заявка, на адрес-магазин “Калата“ на бул.“Мария Луиза“, непосредствено срещу изхода на ул.“Сливница“ в гр. Бургас. Таксито било поръчано от Василев, който очаквал Костов при пристигането му на място. Подсъдимият държал в ръце чувал, пълен с части от алуминий и кабели, който оставил в багажника на таксиметровия автомобил. Василев седнал на предната седалка до шофьора, като казал на св.Костов да го закара до бензиностанция „Шел“, находяща се в кв.“Победа“-гр.Бургас. След като влезли в квартала, Василев променил решението си, като започнал да указва на Костов накъде да кара, насочвайки го навътре в квартала. В даден момент, Костов отказал да продължи по направлявания от обвиняемия маршрут, тъй като улиците били много разбити.След като Костов окончателно спрял автомобила в една от пресечките на кв.“Победа“, Василев се обърнал към него и му казал , че ако не му даде парите си, ще извади ножа и ще го намушка. Костов се изплашил много от отправената му заплаха. Противно на волята си, незабавно дал на обвиняемия всичките си пари - сумата от 134.00 лева.След като взел горепосочената сума, подсъдимият слязъл от автомобила, а пострадалият незабавно потеглил.

Василев е осъждан на два пъти за кражба. Последното му наказание „лишаване от свобода“ е било изтърпяно 02.09.2015г. Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание за 18.05.2016г.