Конфликтът между възпитаничките от 12-ти клас на СОУ „Добри Чинтулов“ Илияна Димова и съученичката й Яница бил заради заплахи, отправени от приятеля на пострадалото момиче към връстничката й. Яростта между двете, въпреки че е назрявал от година, беше обяснен от класния им ръководител Стоян Шутев като „сленг“ между тийнейджъри. Скандалът между двете се разми между показанията на съучениците им, както и между обясненията за думите "сленг" и "чумбер".

„Проблемът не знам какъв е, Яница се афектира от моя забележка в час по математика. Абсолютно нямам проблем с нея. Отношението между двете ни се влоши от нейна страна, започна да ме заплашва с приятеля си, изпращаше ми други момчета, защото тя твърдеше, че съм посегнала да я душа, което те е вярно. Аз не деля нищо с това момиче. Няма причина, не съм й посягала. Карали сме се след заплахите от нейния приятел“, каза Илияна в предаването „Часът на Милен Цветков“. В същото време Яница се е върнала в болницата в Бургас, където е постъпила във понеделник вечерта, във вторник доброволно е положила подпис, че напуска и ще се се яви отново за лечение в сряда.

„От началото на миналата година започна конфликтът. Цялата работа беше, че Яница взе да нарежда Илияна като куче сама си, курва, наркоманка“. Тя се ядоса и я удари. Удари й два-три чумбера, не я е спуквала от бой. Не ми се демонстрира какво е чумбер“, разказа съученичка на двете момичета пред БТВ.

„Яница имаше шише минерална вода в раницата. Илияна го изкара и замери Яница, при което й паднаха очилата на земята. Когато се наведе да ги вземе, Илияна й хвана за косата и почна да я блъска в чина“, разказа пък друга съученичка пред тв камерите.

Класният ръководител на момичетата от 12-ти клас обаче реагира съвсем спокойно, слушайки, че след чумбер, едното момиче е в болница, заявявайки, че конфликтът им бил „сленг“ между млади хора.

Според официалния превод от английски език „сленг“ е жаргон, който означава тарикатски език; вулгаризъм, апашки език.

Особено впечатление обаче прави какво е значението на култовото "чумбер", който закара ученичката в болницата. Според обясненията тази странна дума означава забрадка за коса, а всъщност при учениците е удар с пръст в главата. Кое значение обаче учат в училище…никой не знае.