28-годишният Октай Енимехмедов, който през януари 2013 година нападна с газов пистолет почетния лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган по време на конференция на партията в НДК, ще бъде преместен в затвора. Това постанови днес Бургаският окръжен съд. До момента Енимехмедов изтърпяваше присъдата си от 3,6 години лишаване от свобода в общежитие от открит тип.

Искането за по-строг затворнически режим, спрямо Енимехмедов, е направено от комисия, назначена по чл. 73 от Закона за изпълнение на наказанията.

Според надзиратели, Енимехмедов е имал множество нарушения, което не му позволява да остане в общежитието при лек режим. Днес състав на Бургаски окръжен съд прие основанията, представени от Бранимир Мангъров, който ръководи затвора в Бургас и останалите членове на комисия, като уважи искането им.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. за втори път се кандидатира за депутат от Бургас.

Припомняме, че през 2013 г. Октай Енимехмедов направи опит да влезе в политиката по време на парламентарните избори. Кандидатурата му бе издигната от инициативен комитет, начело на който застана втория му баща и съседите му от бургаския комплекс „Славейков”. В негова подкрепа бяха събрани 5 000 подписа, но при проверката на ЕГН се оказа, че част от тях са недействителни.