Изживяващите се като интернет звезди и инфлуенсъри Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката качиха видео в социалните мрежи, в което се подиграват на момче със специални потребности. За това съобщиха близки на момчето във фейсбук.

На публикуваното видео се вижда как Емили води момче на каишка, което лази и лае сякаш е куче. След това тя го кара да сяда, подвиква му "дай лапа" и му подхвърля чаша, която той да донесе обратно. Видеото бързо набра голяма популярност в социалните мрежи.

Скоро става ясно, че момчето, което влиза в ролята на куче, е със специални потребности. За това разказа Милен Готи в своя фейсбук профил. Той сподели, че учителка на въпросното момче се е свързала с него.

"С мен се свърза жена, която е бивша учителка на момчето, което е в ролята на куче... Всъщност става въпрос за гавра с момче със специални потребности... Това в днешно време забавлява както тях, така и вас, че и вашите деца... Очаквам в рамките на днешния ден да получа телефонните номера на родителите на момчето независимо, че е пълнолетен.. и ще действаме ЗАЕДНО", пише Милен.

Скоро след това той се е свързал и с майката на момчето. Оказва се, че той е бил заплашван, за да участва.

"Тъй като е бил заплашван за да участва във видеото, се надявам органите и институциите да си влязат в роля, и да си свършат работата. Семейството има още едно дете, което е болно от диабет, и родителите не могат да си позволят адвокат", добавя той.

В 16.00 часа днес бе съобщено, че пловдивската полиция е задържара и отвела за разпит Чеченеца и Тошо Куката.

За случая веднага е бил сезиран вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил проверка. Районната прокуратура-Пловдив пък се самосезира и образува досъдебно производство за извършени хулигански действия.