„Честит Никулден, скъпи бургазлии! Честит празник на всички вас, които носите неповторимия бургаски дух и обичате Бургас! Напоследък светът се променя бързо. Преминава през войни, пандемии, кризи, предизвикателства. Светът се променя, но в него винаги има едно място, което наричаме свое. Място познато, любимо и вдъхновяващо. Това е нашият дом Бургас. Напук на кризите и проблемите, ние сме тук. И всеки допринася с труда и усилията си за нашия град. Благодаря на всеки един от вас!“ Така се обърна към бургазлии кметът Димитър Николов с поздрав за най-обичания празник от местните жители Никулден.

„Нека Свети Николай Чудотворец закриля всички нас и ни дарява със здраве и сила. И както води моряците в свирепите бури в морето, така да помага на всички ни при преодоляването на трудностите. Пожелавам на всички вас здраве, щастие, мир и благополучие!

Здраве и благоденствие за имениците! Ще ви очаквам утре в 14 ч. пред Общината за традиционната Никулденска снимка! Нека името ви отваря желаните врати!

След двегодишно прекъсване и ограничения, заслужаваме един весел празничен декември, чието начало поставяме днес, в най-специалния за бургазлии ден.

Честит Никулден, Бургас!“, обяви Николов.