Две семейства изгубиха синовете си. Момченца на 11 и 13 години от бургаския к-с “Меден рудник” са се удавили в езерото Мандра. Телата им са намерени от водолазен екип към регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас и служители на ИАРА. Около 00.30 ч. снощи в четвърто РУ Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Родителите ги търсили на различни места в к-с “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали четвърто РУ Бургас за изчезването на момчетата.

Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран съвместен екип от служители на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР Бургас и Четвърто РУ Бургас, които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата. Около 09.00 ч. Днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло. Екип водолази от РДПБЗН Бургас извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен, като около 16.00 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце. При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло.

Вероятно момчетата са влезли да се къпят, но по неустановени до момента причини са се удавили. Работата по случая продължава от служители на четвърто РУ Бургас.