При потушаването на пожар в къща в сунгурларското село Босилково е било открито изгоряло леглото с дюшека и одеялото, на което лежал 72-годишен мъж. От инцидента същият починал, като тялото му било силно обгоряло. При извършения оглед в близост до леглото са открити пепелник и кибрит.

Сигналът за пожара в къщата, обитавана от трудноподвижния 72-годишен мъж е получен около 19.26 ч. в неделя в Районно управление – Сунгурларе. Дошлите на място полицейски служители установили, че сигнала за инцидента е подаден от сестрата на мъжа, живееща в съседен имот. По думите й, тя забелязала дим от прозорците на обитаваната от брат й стая и заедно с други жители от селото започнали с подръчни средства да гасят пожара.

Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар избухна и в частна едноетажна къща, разположена на ул. „Първи май“ № 9 А в с. Кошарица, обитавана от 60 годишен мъж. Установено е, че причина за инцидента е запалване на печка с дърва. От пожара изгоряла цялата къща, както и съхранявано в нея имущество. От инцидента пострадал 60- годишния мъж, който с изгаряне по тялото, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота. Огънят е потушен от два противопожарни екипа.