Бургазлии, ако искате да сте здрави, вижте какво правят децата ви! Крясъци, натискане по пейки, алкохол и наркотици, това ли е карантина?

img

Локдаунът е вече факт. Затвориха големите магазини и кръчмите, кафенетата и клубовете и бургаските деца изведнъж се оказаха бездомни.
Започнаха оргии направо през блоковете и градинките, а в Морската градина се изсипват ученици на тумби.
Това социална дистанция, това маски и мерки - забравете.
За потресаваща случка разказва нашата читателка Дина Маркова.
Всяка вечер се прибирам от работа към 18 часа. Пътят ми е край 10 блок в "Славейков". Там в тъмното, са насядали деца от 12 до 15 години, буквално едно върху друго. Момичетата се "топлят" на коленете на момчетата. Пуснати са поне три мобилни телефона с различна музика, предимно чалга. Някои се опитват да танцуват, други си подават бутилка от ръка на ръка. Мисля, че има и опиати, защото момчетата реват като разгонени бикове, крещят след всеки, който им направи забележка, ритат пейките, подават си един на друг цигари.
Същото се случва и в парка край "Теньовата къща", на детските площадки. Полуразголени девойки се пускат по пързалките, а отдолу ги чака кавалерът им. Тълпата крещи от радост, когато той повдигне поличката, или бръкне в деколтето.
Това са деца непълнолетни с току що разбушували се хормони. Това са деца, чиито родители не знаят, или се правят, че не знаят както правят отрочетата им.
За каква карантина става въпрос, когато те се прибират вкъщи после след бурни социални контакти? А наподозиращите им баби и дядовци после се оказват заразени?
Та нали от нашето съзнание зависи карантината?
Така никога няма да оздравеем.
И след като родителите не знаят как се възпитават деца, или не го могат, не трябват ли вечерен час и солени глоби за всеки, който си позволява оргии по улиците и пейките, за всеки, чиито деца нарушанат правилата?
Че поколението ще израсте неграмотно, вече е ясно.
Но то ще порастне и без ценности.
Което вече е страшно.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Баьо
  2020-12-07 15:03:34

  Чичопей, пожелавам Ви такава умна младеж с такава ценностна система, да гледа вас и близките Ви на стари години. Да разчитате да Ви осигуряват пенсията и да градят бъдещето на държавата в която живеете. А вие на 12-13 години, да не би да бяхте без гащи по градинките, слушайки чалгия и държейки се с едната ръка за чучура а с другата за фаса? Или може би седяхте послушно у дома и гладихте пионерската си вратовръзка и стягахте чантата за следващия учебен ден. Защото ако сега живеете добре и нямате мама и тате за гърба да дават, значи е било второто. Каквото и да пишете, днешната младеж няма тази дисциплина на връстниците си от държавите които изброихте, те ще живеят добре, а нашите ще търсят от къде да краднат. И се радвайте да не крадват от вас, че и ще Ви бият. Госпожо Маркова и в центъра са така, там даже не се крият по градинките а са накацали директно на паметника и по фонтаните. Копаем дъното, но ще вадим "ценностите" след няколко годинки.

 •  
  Анелия
  2020-11-29 18:39:51

  Аз пък не мисля като г-н "Чичопей". Тази деца живеят с родители, а често и с баба и дядо. Трябва ли заради техните така наречени хормони да убият бабите и дядовците им? Защото те са приносители на зараза. Като толкова искат да реват - нека вият на някое голо поле сами! И не съм съгласна, че 12-годишната ми дъщеря трябва да гледа как съученичките й водят полов живот по пейките!

 •  
  Чичопей
  2020-11-29 12:04:56

  Съжалявам г-жо Маркова, че пурутанското ви Аз е съкрушено, а сърцераздирателната ви загриженост се сблъсква с реалност противоречаща на разбиранията ви от XIX век. Това, което сте видели е нещо нормално и слуващо се в много държави в Европа и по света. Да, в Южна Корея, Япония, Швеция и Норвегия няма да се сблъскате с подобни изяви, но в България, Испания, Португалия, Ирландия, Англия със сигурност ще го направите. Как си представяте младежи с "разбушували се хормони" да стоят по къщите си и да се любуват на природата през прозорците? "Така никога няма да оздравеем." Вие в коя Вселена живеете? Говори се за 70% преболедувало население или за ваксиниране последваща от зомбиране. Няма варинт "оздравяване". Проумейтв го най-после. Колкото по-скоро, толкова по-добре за "схванатата ви душица". "Че поколението ще израсте неграмотно, вече е ясно." Проверете в колко държави има затворени училища. От кого зависи неграмотността. От държавата, от обществото, от семействата, от учителите и на последномясто от поколението. Поколението е тесто, в какво го замесите, това ще получите. "Мисля, че има и опиати, защото момчетата реват като разгонени бикове, крещят след всеки, който им направи забележка, ритат пейките, подават си един на друг цигари." Ами да, разгонени са. На тази възраст евнуси ли да бъдат? Всеки, който е недоволен крещи. Може би не е най-добрия начин един човек да изрази несъгласието си, но "каквото повикало, такова се обадило". Правителствето прави безумия и не чува никого, естествено че ще крещим. НОЩ е неадекватно и не чува мненията на специалистите. Ще крещим. Ежедневието е пълно с безумия. Ще крещим. Погледнато на ниско ниво, правите забележка на "разгонени бикове", целувки ли очаквате. Локдауна е израз не безсилие и на отчаяност. Да виждате да се строят болници, да се прави нещо за медицината, да се купува животоспасяваща техника или да се организира процес на доставка на важните лекарства. Лекарите недостигат, а те ще ги наказват. Безумие след безумие. Локдауна няма да ни спаси, само ще ни подлуди. Събудете се г-жо Маркова. Излезте от летаргията на архаизма ви. Света върви напред, няма да го върнете в пещерите.

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас