Президентът Румен Радев за снимките от спалнята на Борисов: Недопустимо е нахлуването в личното пространство

img

Първи коментар на президента след скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов. Румен Радев нарече "недопустимо" нахлуването в личното пространство на премиера. В Перник държавният глава отрече също така да е вдигал дрон над резиденцията на министър-председателя. Радев обяви още, че ще наложи и вето на закона за МВР, съобщи Нова тв.

Президентът призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в "Бояна".

"От всички снимки една е най-смущаващата. Това е снимката със спящия Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо", каза Радев.

И допълни: "Това е риск, затова ги изпратих с неговия екип да изчистят всички рискове. Проверката трябва да установи всички обстоятелства".

Румен Радев призна, че е управлявал дрон, както управлява и самолет. "Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия все пак има някакви граници", каза още той.

"Как да ви кажа, моят дрон е толкова добър, че влиза в спални, отваря чекмеджета, пълни ги с пачки евра. Вижте, в момента има един нелеп сценарий да се отклони вниманието от най-големия въпрос а той е един – дали снимките са манипулации, дали записът е монтаж", коментира още президентът.

На въпрос част ли е от сценарий за дестабилизация на правителството, държавният глава отговори така: "Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-глямата заплаха за правителството е самият Борисов".

Не целял и служебен кабинет. "Аз съм готов да изпълнявам своите задължения, но предсрочни избори и правителство не ги определям аз", категоричен бе Румен Радев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав