„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят и за съжаление много пъти им се получава. Това е друг вид Костинбродска афера”, коментира в предаването „Тази сутрин“ премиерът Бойко Борисов слуховете, заради които родители не пускат децата си на училище от страх да не им ги отнемат. Припомняме, че подобни ситуации имаше вчера в Сливен, както и в Карнобат.

Той призова хората да не се поддават на подобни провокации. „Питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани. Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш детето”, попита Борисов. Премиерът каза, че е сезирана прокуратурата в районите, в които има подобни кампании. МВР и ДАНС също разследват случващото се. По думите му слуховете пускат разни „пастори”, които агитират предизборно.

„Апартаментгейт” ни разби, нанасе ни тежки репутационни удари, видях крах в очите на хората. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че затова е взел в свои ръце предизборната кампания преди вота за Европейски парламент. Обяви, че в момента не се меси в кампаниите за местните избори.

След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов, вече не ми липсва – изговори много глупости, заяви лидерът на ГЕРБ. Не очаквах толкова бързо да заговори срещу колегите си и партията, уточни той.

На проекта на Цветанов пожела успех, както и на новия политически проект на Слави Трифонов – „Няма такава държава”. Според Бойко Борисов сега Трифонов влиза честно в играта, защото сега години наред е критикувал от шоуто си и безплатно е правил реклама на бъдещата си партия. Премиерът определи Трифонов като „много умен човек” и вижда откъде идва крахът на политиците.
„Сега идва на политическата сцена и както всеки от нас ще отговаря за хората си. Когато разберем кандидатите му за общински съветници, за областни управители, за кметове, за депутати, ореолът ще изчезне, или силно ще бъде надупчен”, смята лидерът на ГЕРБ.