Живеем в ненормална държава. Не може тихомълком да се арестуват дилъри на наркотици, а един държавен служител, чиято вина въобще не е доказана, да бъде прибиран публично, с полиция, достатъчна да охранява голямо спортно събитие. Считам, че не е нормално да се определя 150 хил. лева гаранация за държавен служител. Мога да дам примери от близкото минало, че хора, които са посегнали на човешки живот, са били с по-малка гаранция. Считам, че живеем в един цирк. Така членът на НС на СДС, ексдепутат от Бургас и бивш зам. председател на партията Костадин Марков коментира акцията и обвиненията срещу директора на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните д-р Георги Митев, който в момента е и областен лидер на СДС. Припомняме, че той беше задържан в сряда след акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, които повече от 10 часа претърсваха кабинети в сградата на агенцията на ул. „Хан Аспарух“ в морския град.

„Ако имате съмнения, ако имате доказателства – отидете, аестувайте го, без да причинявате травми на него и на близките му. След това разследващите и правораздавателните органи да докажат има ли вина или не. Но тази публичност, този пиар са отвратителни. Това го има само в нашата държава. Очаквам всичко да падне в съда. Познавам чудесно д-р Митев, убеден съм в неговата невинност. Лошото е, че когато приключи тази сага, а това сигурно ще стане след години, ще имаме един дълбоко обиден на държавата си човек с разклатено здраве. Аз се видях с него 2-3 дни преди това събитие и се оплакваше от влошено здраве покрай работата на агенцията за африканската чума. При това, което му се случи – напрежението е огромно. При такива ситуации най-вече е мисълта за близките и как я възприемат те. Ето това е големят грях, който не могат да го възприемат някои кукловоди в тази държава.“, добави още Марков.

Според него акцията срещу д-р Митев няма да се отрази организационно на СДС при подготовката за предстоящите местни избори. „Той ще работи, ще помага. Негово решение ще бъде как ще се включи в кампанията.“, подчерта Марков.