„Винаги два месеца преди изборите започва тежката компроматна война срещу мен. Спомням си 2010-та – 2011-та година, когато имахме местни и президентски избори. Тогава също бях атакуван. През 2013-та беше внесен анонимен сигнал от БСП срещу мен и като капак направиха и Костинброд, който беше в самия ден за размисъл. Това, което ни очаква в тази кампания, е да има много мръсотия. Това, което ни очква като кампания и във връзка с предстоящите местни избори, е да има изключително голяма компроматна война, която ще водят нашите политически опоненти”. Това заяви Цветан Цветанов, който днес откри форум на ГЕРБ в Поморие.

„В нашата евролиста няма нито един кандидат, който да има обвинения за пране на пари и нито един кандидат, който да има повдигнато някакво обвинение”, заяви още Цветанов.

Цветан Цветанов е в Поморие с актива на ГЕРБ в Бургаска област. На срещата присъстват кметовете на Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на партията, на Камено Жельо Вардунски, на Малко Търново Илиян Янчев, на Средец Иван Жабов, на Созопол Панайот Рейзи, на Царево Георги Лапчев, на Айтос Васил Едрев, като своеобразен домакин е градоначалникът на Поморие Иван Алексиев. В залата са и бургаските депутати от ГЕРБ, председатели на общински съвети, както и общински съветници.

„Утре в 12 часа ще обявим листата за евродепутати официално. Подписали сме споразумение със СДС. Те ще имат свои представители на 6-та и 17-та позиция. За нас е важно да имаме най-много гласове, които да бъдат към Европейската народна партия, защото за нас е важно да имаме най-много европедутати, които да представляват страната ни в ЕНП и да бъде чут силният глас на България. Ние ще настояваме в платформата, която ще представим след 2 седмици, да покажем какви са общите ни цели, които си поставяме в тази кампания съвместно с ЕНП и ГЕРБ, за да можем да покажем това, което се припокрива, и ни прави много по-силни. Искаме да обединим демократично мислещите хора и да обединим гласове, които отиват в една посока”, заяви Цветанов.