Не може да продължат да загиват толкова души по пътищата. Само за миналата година техният брой е 682-ма, с двадесет по малко от 2016г. Но до 2020г. трябва тази бройка трябва да намалее наполовина. Сега сме на второ място в ЕС след Румъния по смъртност на пътя, изчислено на 100 000 души. Само те дават повече жертви на пътищата. Това заяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

По негови думи с разделянето на Закона за движение по пътищата в три закона се внасят важни промени, които целят по-добър контрол.

Днес в Областна администрация се провежда широкото обсъждане в Бургас на трите нови законопроекта, отнасящи се до движението по пътищата в България - Закон за движение по пътищата, Закон за водачите на моторни превозни средства
и Закон за пътните превозни средства. Новите текстове са представени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев и зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Модератор на събитието ще е Иван Вълков - народен представител от ГЕРБ-Бургас и член на Комисията по транспорта в 44-то НС. В дискусията участва и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.