Гинка Върбакова е млад, интелигентен и почтен човек, който се занимава с частен бизнес. Аз за разлика от нея винаги съм работила за държавата.Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Министърът на енергетиката отново повтори, че познава Гинка Върбакова от 20 г.

"Познавам и нея, и семейството й. Мой познат по-късно им стана кум. Интелигентни хора са. Тя бе завършила лингвистика , а съпругът й енергетика. Никой от нас не е предполагал, че аз ще стана министър на енергетиката, а те ще се занимават с енергетика. В момента, в който разбрах за сделката, подадох оставка", каза Петкова.

Аз за разлика от нея винаги съм работила за държавата, отбеляза енергийният министър.

Аз бях един от последните хора, които са разбрали сделката на ЧЕЗ с фирмата „Инерком”, продължи Петкова. Не са ме занимавали с тази тема, не съм имала предварителна информация, каза Петкова.

Теменужка Петкова е категорична, че общ бизнес с Върбакова няма. Тя уточни, че никога не се е занимавал с бизнес.

В отговор на обвиненията на Румен Овчаров от БСП тя го посъветва да прочете правителствената стратегия от 2003 г. за продажбата на ЕРП-тата, която е 2017 страници.

Овчаров вчера заяви, че има очевидна договорка с българската държава в сделката за ЧЕЗ.

Тя опроверга твърдението на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „Белене” не е се съхранява като хората и уточни, че начинът на съхранение е проверен и одобрен от Агенцията за ядрено регулиране. Тя определи думите на Овчаров като спекулации.

На въпрос остава ли министър на енергетиката, тя отговори: Благодаря на премиера, ГЕРБ и коалиционнните партньори за доверието. Това ме задължава изключително много.