Странно съвпадение на събитията от последните дни и тези от февруари 2013 година видя премиерът Бойко Борисов. "Пак ЧЕЗ, пак ток, явно някой повтаря събитията отпреди пет години, сценарият е същият", каза премиерът в Народното събрание. Той бе категоричен, че този път няма да има оставки.

"Ще ги разнищя докрай. Няма да им дам да ни петнят репутацията, с подобни игрички да излиза, че някъде витаем зад подобно нещо. Тези хора един път са ме сваляли от власт, сега искат да направят същото - няма да стане. Нямаме никакво участие в сделката. Толкова хубава операция пак ни спретнаха, използваха времето, когато сме в чужбина и се опитаха да направят тази работа“, закани се Борисов.

Премиерът посочи, че се насажда мнението в обществото, че Гинка от Пазарджик прави сделка, а някой от правителството стои зад нея. Борисов коментира и получената от чешкия премиер информация около сделката.

"Виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български банки и то от тези, които имат проблеми отпреди", каза още Борисов.

Според него, сделката за продажбата на ЧЕЗ не е приключила, защото цитираните от него банки са изпратили писмо за комфорт, писма за намерения - хвърчащи листа, които във финансово-правния мир не означават абсолютно нищо, добави Борисов.

Нямаме механизъм да спрем сделката за продажбата на ЧЕЗ, коментира той.

Премиерът се закани, че ще инициира промени в Закона за енергетика във връзка с подобни сделки, но не уточни точно какви.

Волен Сидеров подкрепи своя коалиционен партньор. Той поиска "да се провери всичко най-пълно по сделката" и припомни, че е бил против продажбата на ЕРП-ата на чужди компании.

"ЧЕЗ, Еперго-Про и ЕВН спечелиха доста пари на гърба на българския народ", каза още лидерът на "Атака".