Оставката на депутата от ГЕРБ и бвиш енергиен Делян Добрев предизвика реакции от страна на народни представители от партията в Бургаска област. Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев публикува в социалнитте мрежи позицията си. „Оставката е достойна постъпка, но в случая неправилна. Политиката ще изгуби един млад и можещ човек.“, смята той.

Диана Йорданова също оповести своето мнение. „Ти постъпи достойно и мъжкарски!!! Най-важното е да можем да гледаме Децата си в очите... !!!Не приемам оставката ти!!!“, коментира тя.

Най-младият бургаски депутат Галя Василева също заяви, че ще гласува против оставката. „Подкрепям Делян Добрев и не приемам оставката му, като народен представител! Достоен, искрен и стойностен! Ще гласувам против!“, написа тя.

Припомняме, че Делян Добрев обяви днес, че напуска всички заемани постове, защото се чувства „смъртоносно ранен политически” след скандала „Кумгейт” в Хасково. Той се е срещнал тази сутрин с премиера Бойко Борисов и му е съобщил за своето решение. „Винаги сме се разбирали прекрасно, той също вижда, че някак си с тази атака, която се проведе, аз съм толкова ранен, че единствената достойна постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми противоречеше на това, което казах”, разказа депутатът.

Той обяви, че ще съди Елена Йончева, която в парламента (а и в студиото на bTV) показа схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори.