Основни профилактични изследвания с отстъпка в лаборатория „ЛИНА” и през февруари

img

Вижте кои са те

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” продължават и през  февруари.

„С тях целим да обърнем фокуса на вниманието към  широкоразпространените и социално значими заболявания, чието лечение е много по-ефективно  при навременна диагностика”, споделят от  „ЛИНА”.

До края на този месец в лабораторията пълното  изследване на кръв и урина е на цена от 18лв. вместо 38лв.; двата основни хормона на щитовидната жлеза TSH и FT4 са общо 12лв. вместо 24лв.;  изследването на витамин В12 е намалено на 10лв. от 20лв.; а  туморните маркери на простатна жлеза (PSA), яйчници (CA 125) и дебело черво (CA 19-9) са по 9лв. всеки. Стандартната цена на всеки от тях е по 17лв.  Таксата манипулация е 2лв.

Повече за профилактичните кампании

Пълно изследване на кръв и урина

То  дава най-комплексна информация за състоянието на пациента, защото  обединява над 50 показателя.  В него са включени пълна кръвна картина с диференциране на левкоцитите (белите кръвни клетки) по групи, изследване на урина и скорост на утаяване на еритроцитите, показатели на  въглехидратната, мастната, белтъчната обмяна, анализ на електролити, кръвна захар, добър и лош холестерол, триглицериди, общ белтък и албумин, калций, фосфор, калий, натрий и хлориди. Изследването проследява нивата на уреята, креатинина, пикочната киселина, ензимите на черния дроб  АСАТ, АЛАТ, ГГТ и други.

Скрининг на щитовидна жлеза

Нивата на тиреостимулиращия хормон (TSH) и свободната фракция на тироксин (FT4) са основни показатели за това дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. Препоръчително е  изследването на тези хормони да става сутрин, на гладно, преди пациентът да е консумирал кафе или други напитки, съдържащи кофеин.

Витамин B12

Витамин B12 е изключително важен за целия организъм. Симптомите, които насочват към възможен витаминен дефицит, са нервност, проблеми със съсирването на кръвта, схващане на краката, депресия, възпален език, сърцебиене, проблеми с месечния цикъл, затруднено преглъщане, проблеми с паметта и други. Дефицитът му води до мегалобластна анемия и неврологични проблеми. Витамин B12 се набавя с храната, но при пациенти с проблеми със стомаха, като  язва, гастрит или колит, е възможно усвояването му да бъде нарушено. Същото важи и за хора, спазващи строг хранителен режим.

Туморни маркери

Сред най-често разпространените онкологични заболявания са тези на  простатната  жлеза, яйчниците  и дебелото  черво. Туморните маркери помагат при диагностиката им, но резултатът от тях задължително трябва да се консултира със специалист. Важно за жените, които се изследват за СА 125, е да знаят, че е желателно това да става в дните извън месечния им цикъл. 

Изследванията на преференциални цени се извършват в самостоятелните филиали на лаборатория „ЛИНА” във Варна, Аксаково, Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе,  Айтос, Руен, Царево, и Средец.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53