„Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ беше най-коментирана в публичното пространство - сред медии и политолози. Обвиняваха ни в неспособност да намерим подходящ човек, в страх от силната конкурентна кандидатура. Но истината е коренно различна! Действителността е различна, фактите говорят обратното! Аз съм от местната власт и съм пристрастен към нея. Тук виждам колеги, които работят за доверието към нас ежеминтуно, ежечасно, за да оправдаваме тежкия ангажимент да решаваме проблемите на хората. В това размирно и смутно време, аз не съм съгласен, че на нас ни е нужен супергерой или супермен за президент. Мисля, обратното – че президентът трябва да е със сърце и душа, да вниква в трудностите, да посочва проблемите на хората, да работи тези проблеми да бъдат решавани. Такъв ще е нашият президент – Цецка Цачева, която много уважавам и имам респект“. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов, който е и зам.председател на ГЕРБ, по време на официалното представяне на кандидат-президентската двойка на партията. Той посочи, че поне шест пъти през последните месеци е бил спряган за държавен глава и опонентите му вече са били готови да "стрелят" по него.

Николов беше сред четиримата обсъждани варианти за кандидат-президент. Днес пред актива на ГЕРБ в НДК, премиерът Бойко Борисов посочи мотивите, с които от тях е избрана Цецка Цачева. За кмета на Бургас Димитър Николов, Борисов заяви, че той е нужен в местната власт, а изтеглянето му ще доведе до нови избори в морския град. „Има ли някой, който може да каже, че Бургас не е преобразен?“, попита риторично Борисов.

Припомняме, че кандидатът за президент на ГЕРБ е Цецка Цачева, а за вицепрезидент партията издигна вицеадмирал Пламен Манушев - ОЩЕ ВИЖ ТУК!.