„Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока - Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни – без кораби, без подводници”. Това заяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, съобщи Нова тв.


Според него присъствието на военна техника няма да донесе нищо добро на народите по Черноморието – „зона, където се очаква да се добива газ, където всички държави имат туризъм и дава възможности за голям стокообмен”.

"Аз четох и иронията, която Соломон Паси използва по мой адрес, че с лодки, фрегати и яхти не се отбранява от подводници и крилати ракети. Не знам ние какви мощности можем да развием, за да се отбраняваме по този начин. Така че има различни виждания. Аз като се срещна с хората – те ме питат – път, пречиствателни станции, пенсии, заплати. Няма случай досега някой да ме е питал кога ще купиш нов изтребител”, коментира още Борисов.

Той изрази надежда за сближаване между народите, защото "играейки си, светът е забравил какво е война".