Лидерът на БСП в Бургас Николай Тишев, който е и общински съветник, заяви, че ако опозицията иска оставката на председателя на местния парламент Костантин Луков, трябва да предложи алтернативна фигура, а не да подкрепя друг представител на ГЕРБ. Той дори посочи, че най-дейният оратор на НФСБ на трибуната Георги Дражев се е справил добре, когато на последната сесия, пое воденето на заседанието за около час. Преди седмица Дражев за първи път замести председателя Костантин Луков, с когото често влизат в словесни битки.

Днес Тишев присъстваше в залата, в която представители на НФСБ и СЕК дадоха пресконференция, за да обявят, че искат предсрочното прекратяване на правомощията на Луков.

„Дойдох да чуя аргументите на НФСБ. На последната сесия беше премината граница като риторика, като стил на водене. Признавам на Георги Дражев, че когато той започна да води заседанието, обстановката в Общинския съвет се успокои. Ако НФСБ започне да събира подписка за отстраняването на Луков, ще се съберем на общински съвет на БСП и ще вземем решение. Че стно казано аз очаквах колегите от НФСБ като кажат А, да продължат с Б и да кажат кого ще подкрептят зда председател. Защото ние няма да се съгласим да искаме оставка на председателя на ОбС и да подкрепяме след това друг представител на ГЕРБ заради самото упражнение. Хубаво да предложим алтернативна фигура. Наясно сме, че управляващите имат 29 представители и ще изберат, когото те пожелаят, но все пак трябва да има някакъв смисъл от цялата процедура“, заяви Тишев.