Опасявам се, че партиите не искат да ограничават спекулата. Таванът на цените не е пазарен метод. Това каза Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

„Мерките за справяне с високите цени може да са само едни – в краткосрочен план налагане на таван на цените. Ако има контрол, няма как да се продава над тези цени”, коментира Ваня Григорова.

За нея справянето с високите цени може да стане чрез контрол, таван и държавна алтернатива.

„Това, което се случи в ЕЛБИ Булгарикум трябва да се случи навсякъде и изпълнителният директор, който си позволи да намали цените, не трябва да бъде уволняван. Призоваваме от две седмици президентът Румен Радев, премиерът Гълъб Донев да вземат отношение”, заяви Григорова по повод уволнението на единствената държавна млекопреработвателна компания.

„Нито едно от твърденията срещу него, не бяха потвърдени. Той показа документи за всички клевети срещу себе си”, каза Григорова по повод освободения Николай Маринов.

„Когато човек получава 800 лв. заплата, той няма как да си върши работата съвестно, той лесно ще се съблазнява да не упражнява контрол на определени места. Трябва да насочим усилия администрацията да бъде мотивирана”, каза още Григорова.