МСДС иска разпускане на Комунистическата партия, Дончо Златев: Тази партия е антидържавна и противозаконна

img

„Призоваваме Софийска градска прокуратура да предприеме всички необходимите действия и да поиска разпускане на Комунистическата партия на България! За нас тази партия е противозаконна, антидържавна и е представител и проводник на режим, обявен за престъпен в България! Ние смятаме, че съществуването на такава партия, освен обида за стотиците хиляди репресирани българи и техните близки, е равнозначно да има партия на българските нацисти. Нека не позволяваме повече подобни структури и политици да сеят омраза чрез пропагандирането на осъдени от света идеологии.“, пише в сигнала до СГП председателят на ИКВ на МСДС и член на НИС на СДС Дончо Златев

Причината за позицията на МСДС е, че на 14-ти юли 2020 г., Главна прокуратура разпространи разговори между председателя на Комунистическата партия на България Александър Петрунов и обвиняемия Васил Божков, които са се провели на 10-ти юли 2020 г.. В тях става ясно, че депутатът от Комунистическата партия и неин лидер Петрунов обсъжда с Божков активно участие в протестите на гражданите и възможностите за „хвърляне на бензин в огъня“.

„С тези разговори се разобличава подривната, подмолна и противодържавна дейност на народния представител от Комунистическата партия в координация с обвиняемия за редица престъпления бизнесмен Васил Божков. Тези събития само ни припомнят причината поради която Комунистическия режим в България е обявен за престъпен“, смятат от МСДС.

Законът за обявяване на Комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в Държавен вестник, бр. 37 от 5 май 2000 г.

„С оглед на тези гореизложените факти от последните дни смятаме, че действията на Комунистическата партия на България са в абсолютен унисон с действията на Българската комунистическа партия в периода 1944 – 1989, заради които тази организация е обявена за престъпна. Както е посочено в чл. 3, ал. 2 от Закона, всички организации, основаващи се на идеологията на БКП са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система. Именно това се разбира, че цели и организацията на КПБ и в частност нейния председател и народния представител Александър Петрунов, който иска да се подстрекават протестите и да се предизвиква насилие с цел дестабилизация“, подчертават от организацията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас