Програмата за саниране е важна за хората, те я подкрепят и оценяват. Ефектът от нея не е само визуален. Имаме спестявания от сметките на домакинствата. Създадохме работа и заетост на малките и средни фирми. Нашите опоненти вляво се опитваха да спекулират, че само големите фирми се подкрепят, но това е поредният мит, който беше разбит. Благодарение на това имаме нулева безработица в сектора, даже недостигат работници на обектите, фирмите си „крадат“ хора в най-добрия смисъл. Това даде работа не само на малките и средни строителни фирми, но и на подизпълнителите – производители, доставчици на материали – изолация и дограма и други. Като съчетам и социалния, икономически и екологичен ефект - програмата е за хората. Това заяви в Бургас бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, която днес заедно с водача на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева и кандидатите за народни представители Димитър Бойчев, Жечо Станков и Диана Йорданова, се срещна и разговаря с жители на санирани блокове в ж.к. „Славейков“, с тях беше и кметът Димитър Николов. Хората изразиха задоволството от преобразените си жилища и казаха, че сметките им за ток са паднали драстично, в апартаментите им няма мухъл и студ, а е топло (Още за срещите им в ж.к. "Славейков" и снимки -ВИЖ ТУК).

Павлова подчерта значението на гражданския контрол при санирането на блоковете. „Програмата трябва да се продължи, да се разшири нейния обхват, да обхване големите панелни сгради. Програмата за саниране не съществува при левите. Видимо е, че те залагат тези милиарди да ги дадат еднократно за някой Голям шлем, за тях не е изгодно да има спестяване от енергия и саниране, защото с тези панелни блокове бихме спестили пари за цяла атомна централа и те отиват при хората.“, каза Павлова.

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева заяви, че в Бургас програмата има силен ефект. „Хора сами могат да се убедят как се променя обликът на града ни – по-приятно е, жилищата са топли, комфортни, уютни. Хората получиха първите сметки за ток със сериозна редукция, икономиите са от порядъка на 30 до 55%. Това е програма, която се анагжираме, че ще продължим“, каза Ивелина Василева.