Сметките ни за ток паднаха, топло е. Живея в краен апартамент и ако преди в хола беше 12 градуса, сега е 25. Преди правехме ремонти с наши средства, но пак имаше мухъл, а сега – след санирането няма и помен. Определено има разлика. С основание ни завиждат. Така жители на блок 17 в бургаския ж.к. „Славейков“ посрещнаха днес бившите министри и настоящи водачи на листите на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева и на Варна Лиляна Павлова, както и кандидатите за народни представители Димитър Бойчев, Жечо Станков, Диана Йорданова. С тях с хората от санираните блокове се срещна и кметът Димитър Николов, който е зам. председател на партията.

Хората изразиха задоволството си, че живеят в един от първите санирани блокове в комплекса и че районът край тях се преобразява напълно.

Беше подчертан и ефектът, който програмата за саниране оказва върху работата на малките и средни строителни фирми и че безработицата в бранша вече е нулева. В Бургас до момента има санирани 12 блока, работи се по още 58, а други 117 са в очакване.

„Не усетихме дори двата дни, когато в Бургас нямаше парно. Просто е топло. Хубаво е, че вече и околните блокове се санират, гледката е приятна. Районът изглежда добре.“, каза и Боряна Георгиева от блок 17.

В намиращия се наблизо блок 19, който също е саниран, върху част от входовете са монтирали соларни панели на покрива, като се очаква те да донесат икономия от сметките за топла вода.

„Хората са доволни, важното е, че нещо хубаво е станало. Няма нищо общо с това, което беше блокът преди 1 година. Дано и съседният блок да заприлича на нашия“, казаха жители на блок 19. Жителите отново отбелязаха, че някои от съседите им са били уплашени от пуснатите преднамерено неверни слухове, че със санирането някой ще им вземе жилищата. „Никой не им ги взе и сега виждат резултата“, казаха хората.

Какво казаха Лиляна Павлова и Ивелина Василева за програмата за саниране – очаквайте след малко