Важно за вашето здраве: Нов АГ кабинет и топ лекар са на разположение на пациентките в ДКЦ и МБАЛ „Бургасмед“

img

От началото на месеца на територията на ДКЦ и МБАЛ „Бургасмед“ отвори врати консултативен акушеро-гинекологичен кабинет. В него освен най - модерна и съвременна апаратура, консултации към пациентките ще извършва д-р Владимир Неделковски, топ специалист в областта, представител на плевенската АГ школа.

Д-р Владимир Наделковски е роден в Скопие, Македония, завършва средното си образование в Съединените щати, а медицина в Медицински университет, Плевен. Също там придобива и специализацията си по Акушерство и гинекология. Преминал е редица допълнителни специализации, което го нарежда сред един от най-високо квалифицираните акушер-гинеколози, работещи на територията на Бургас. За улеснение на многобройните пациентки, които до скоро пътуваха до кабинета на д-р Неделковски в Плевен, той вече е на разположение в медицински комплекс „Бургасмед“.

Още със самото започване на работа към лечебното заведение, д-р Неделковски получи заслужените благодарности от пациентка с трудно установена диагноза.

Дамата от 3 години обикаля България при най-различни специалисти, което й коства хиляди левове разходи, нерви, увредено качество на живот. Пациентката има малка дискова херния и всички предишни специалисти й казват че трябва да се извърши операция на гръбнака. Още при първото си посещение при д-р Неделковски, докато той работи в Плевен, дамата споделя, че проблемите й започват след абразио поради установен полип на лигавицата на матката, когато я задържали в болницата малко повече от обичайното време за такава манипулация. Това навежда доктора на мисълта, че най-вероятно е имало пробив на матката при абразиото и съответно трансплантация на ендометриални клетки извън нея (ендометриоза). След обстойно обсъждане на възможното лечение, докторът взима решение да направи лапарскопия с цел уточняване и отстраняване на проблема. Пациентката пътува от гр. Велико Търново за операцията. Екипът на МБАЛ „Бургасмед“, който започва операцията е д-р Неделковски, д-р Гамишев (АГО), операционна акушерка Марияна Иванова, д-р Янев (анестезиолог). След поставянето на камерата установяват масивни сраствания на части от дебелото черво към матка, десен яйчник и маточна тръба, както и към коремната стена. В хода на операцията се установява също, че е необходима помощта и на д-р Петко Димов (Началник на хирургично отделение в „Бургасмед“), който перфектно отстранява всички срастванията на червата. След намесата на д-р Димов, екипът отстранява и срастванията между матката, яйчниците и маточните тръби и “излющва” ендометриозната киста. По време на операцията има много моменти, в които екипът обмисля да се премине към отворена операция, но благодарение на уменията на всички специалисти успяват да завършат лапароскопски (безкръвно) с обща кръвозагуба не повече от 100 мл. И не на последно място екипът успява да запази всички органи на пациентката незасегнати, като отстранява единствено кистата.

Д-р Неделковски е на разположение всяка сряда в консултативния кабинет, където ще извършва амбулаторни прегледи, по програма „Майчино здраве“ за проследяване и консултиране на бременни жени.

Часове за преглед може да се записват на телефоните на регистратурата на ДКЦ „Бургасмед“.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас