Доказано е, а и много хора са го изпитали върху самите себе си – през пролетта и лятото се отслабва по-лесно. В топлото време двигателна активност нараства независимо от начина на живот и теглото. Дори без да се полагат специални усилия, може незабелязано да се освободите от няколко килограма. Изобилието от плодове и зеленчуци помагат за възвръщането на стройната фигура без нужда от строги диети. Ако имате искрено желание за отслабване, кулинарна фантазия и упоритост, можете да започнете веднага.

Екстремен режим

Екстремният режим, известен като „минус два“, е подходящ вариант за разтоварващи дни – за всички, които все още не са успели да се погрижат за своята фигура. През първия ден се приемат 4 ябълки, 1 голям лимон, парче месо и 3 средни сухара. През втория ден хапнете отново менюто на предходния. За тези два дни вероятно ще се разделите с около 1,5-2 кг. Направете пауза от няколко дни и повтаряйте, докато не постигнете желания от вас ефект.

Манекенска

Диетата на Клаудия Шифър обещава съблазнителна възможност – за 3 дни да отслабнете с 3-5 кг. Закуската през първия ден трябва да бъде 1 рохко яйце. След 3 часа хапнете 150 г обезмаслена извара с чаша зелен чай. След още 3 часа повторете отново. До края на деня не бива да се яде нищо друго, а само да се пие минерална вода - от 2 до 2,5 литра. Не трябва да употребявате и никаква сол или захар. Диетата е ефективна, но е тежка за организма. Тя не трябва да се повтаря по-често от веднъж на 2 месеца.
Основата й е изварата, която е богата на калций. Той се усвоява от организма само в комбинация с витамин D, който активно се изработва през лятото - когато има достатъчно слънчева светлина.
/Ретро/