Празниците са любимото ни време в годината. Имаме повече време за почивка, похапваме обилно. След като преминат дните на обилните трапези, излишните килограми не са единственото, с което трябва да се справим. Вижте 5 причини защо ни е нужно следвеликденско детоксикиране.

Нивата на кръвната захар
Нивата на кръвната захар са първите, които страдат от прекалено многото шоколади, козунаци, мазни храни. Захарта е храна, която дава енергия, но това е краткотраен процес. Питали ли сте се защо в края на великденските угощения се чувствате по-уморени, спи ви се, яде ви се още повече.

Причината се крие именно в скоковете на кръвната захар. Заедно с нея се повишават и нивата на инсулина. В резултат сме по-мудни, качваме излишно тегло и сме още по-гладни.

Черният дроб
Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, който е отговорен за процеса на детоксикиране. Той има пряко въздействие върху регулирането на мазнините, хормоналния баланс, храносмилането и кръвообращението, защото се грижи за филтрирането на хранителните вещества и елиминирането на излишното.

Великденското преяждане, полято с алкохолни напитки, затруднява допълнително чернодробната функция. Натрупването на твърде много токсини от алкохола и нездравословната храна означава страдание за черния дроб (това се отнася и за функцията и здравето на бъбреците). Това може да отключи здравословни проблеми, включително и да повиши нивата на холестерола.

Здравословната детоксикация може да помогне за възстановяване на черния дроб.

Кожата
Повишено отделяне на себум, пъпчици, прекалено изпотяване? Ако тези симптоми се проявяват по време на празниците когато похапвате повече, със сигурност тялото ви се нуждае от детоксикиране. Всички тези неприятни симптоми подсказват, че организмът иска да се отърве от токсините.

Подуване на корема
Докато пълнозърнестите въглехидрати са важна част от здравословния начин на хранене, рафинираните въглехидрати, тестените изделия, определено не влизат в този списък. Не забравяйте, че захарта е една от храните, която причинява редица възпаления в организма. Когато имате газове и подут корем това означава, че сте консумирали нездравословни храни и чревната система също страда.

Лош дъх
Някои захари, открити в нездравословните храни, са една добра основа за размножаването на бактерии в устната кухина.
Това не само води до лош дъх, но може и да е причина за появата на плътни слоеве плака по венците и зъбите, което може да доведе до други дентални проблеми. Ето защо направете поне едноседмичен детокс режим, за да възстановите баланса в тялото си. /az-jenata.bg