Мъж с 23 криминални регистрации е заловен след серия нападения над жени. Заподозреният е А.Е.И.- безработен мъж, с основно образование, който изкарвал прехраната си с просия. До момента сигнали срещу него са подали четири жени на възраст между 30 и 45 години. Възможно е броят им да е много по-голям. Потърпевшите разказват, че мъжът ги причаквал на смрачаване.

Атакувал в гръб, а после започвал да опипва жените. Една от жертвите разказва: „Прибирах се от работа около 21.30 часа, мястото беше неосветено, детска площадка. Мъжът се появи неочаквано. Беше с качулка и тъмни дрехи. Буквално ми скочи на гърба. Пушех цигара и започнах да крещя. Извъртях се. Така и не можах да разбера целта на нападението - дали с цел грабеж или нещо друго. Стана много бързо. Мисля, че го засегнах с цигарата по лицето... Той ме изблъска напред и ме удари с юмрук. Изплаших се....”.

Заподозреният е задържан от служители на Второ управление на МВР – Бургас и подведен под наказателна отговорност за хулиганство. Изправен е пред Бургаския районен съд, но според магистратите действията му са с изключително висока степен на обществена опасност, твърде далеч от характеристиката на дребното хулиганство. Става въпрос за „брутална демонстрация”, се посочва в определението на Районния съд, с което задържаният е предаден на прокуратурата.

Магистратите почертават, че в досието му представлява цял поменик от престъпления от целия спектър на Наказателния кодекс- кражби, грабежи, побои и пр.

Пред съда задържаният твърди, че негов приятел му давал пари, за да напада жени.