30-годишният Мартин Душев от Поморие е задържан за побоя над журналиста Стоян Тончев. Той е криминално проявен и осъждан за кражби и грабежи. Разкрит е 20 дни след жестокото нападение. Това съобщи на извънреден брифинг днес апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

„Има напредък в разследването. ДНК експертиза сочи по безспорен начин, че именно той е извършител на побоя. В дома му е открита бухалката, с която удрян Точвев. По нея е открито ДНК както на нападателя, така и на пострадалия”, уточни магистратът.

Утре прокуратурата ще внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на бандита. Той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. Престъплението е извършено с изключителна жестокост и по особено мъчителен начин. „Имаме много убедителни доказателства срещу него”, каза Любомир Петров.

По думите на Тончев той е бил причакан от трима души. Към момента останалите двама не са установени. Разследващи проверяват възможността и за евентуален поръчител. Пред криминалисти пострадалият заявил, че нападението срещу него е извършено, заради „писанията” му.