Алкохол – менте беше открит от полицаи в заведение за хранене в апрат комплекс в Слънчев бряг-запад. Спиртът бил скрит в кухненската част зад бара. При проверката служителите от Районното управление на МВР - Несебър са намерили различни по вид бутилки, пълни с жълтеникава течност с мирис на алкохол. Фалшивите напитки били предлагани за продажба на клиенти. Криминалната дейност е извършвана в Закона за акцизите и данъчните складове. От полицията не уточняват точните количества открит алкохол. Произходът му тепърва ще се установява.

През лятото на миналата година отново в Слънчев бряг криминалисти откриха 800 литра алкохолни напитки - уиски, метакса, водка, коняк, с изтекъл срок на бандерола или без бандерол. В склад към хотелски комплекс МВР-служителите пък се натъкнали на 5 литрови пластмасови туби, пълни с течности с аромат на алкохол. Намерени са били и други 55 литра безцветна течност с мирис на алкохол, съхранявани в бидони.

Пак в курортния комплекс бе разбита и цяла проивзодствена база, бълвала алкохол –менте. Спиртните напитки били произвеждани в подземен гараж.