Недекларирани 23 950 евро откриха и иззеха служители на митнически пункт Малко Търново в дрехи и багаж на „турист”. Нарушителят е турски гражданин с адресна регистрация в София и разрешение за продължително пребиване в България. Той е пътувал в туристически автобус с пътници по маршрут от България към Турция. На МП Малко Търново шофьорите, екипажът и всички пътници в автобуса са обявили, че не пренасят нищо за деклариране.

Поведението на един от пътниците обаче е усъмнило митническите служители по време на митническата проверка на автобуса. Пътникът отново е отговорил, че не пренася валута или стоки за деклариране при повторно зададения въпрос от митническите служители. При последвалия личен преглед, в дрехите и ръчната чанта на пътника са открити пачки с общо 23 950 евро в различни купюри. Тогава нарушителят е дал обяснениe, че пренася валутата за търговец в Турция.

Недекларираната валута за близо 50 000 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Срещу нарушителя с инициали С.Н. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.