Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира победата си на полуфинала в Бризбейн с 6:4, 7:5 срещу Джордан Томпсън. Българинът ще играе срещу Холгер Руне на финала утре от 8:30ч.
„Кортът тук е все едно съм у дома. Това са невероятни няколко седмици за мен. Тук съм с екипа и семейството ми, това е смирен момент за мен, наслаждавам му се. Радвам се, че съм отново на финал и благодаря за подкрепата. Не искам да губя. Много съм щастлив, че имам възможността да прекарам толкова време със семейството ми. Семейството е най-хубавото нещо на света. През годините не сме прекарвали толкова време заедно. В моменти като този наваксвам. Помага ми да осъзнавам какво искам след тениса“, заяви Димитров.
„Изживявам мечтата си. Искам просто да се насладя на момента. Продължавам. Утре трябва да изиграя още един двубой. Видях начина, по който баща ми ме гледа, и той, и майка ми са много подкрепящи. Когато ме попитат кои са моите герои, казвам, че са те. Последно, но не на последно място благодаря на екипа ми, защото винаги е до мен. Благодаря на всички! Ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник. Той (б.р. – Холгер Руне) се разви за много кратък период, мощен е, постига страхотни резултати. Мисля да гледам от моята страна на мрежата, искам да направя нещата, както досега“, каза още Григор Димитров.