„Джаз в Бургас“ идва с четвъртото си издание през юли и август

img

Билети се продават на касите на НХК и Eкспоцентър "Флора"

В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. Цели две порции от хубава музика ще дойдат на 7, 8,9 юли и 4, 5 август, когато на сцената на Експоцентър "Флора" ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени. 

Още първият ден на музикалния фестивал впечатлява със стилна и богата програма. Тя включва изненадващ микс от джаз и бийтбокс, който ще се осъществи точно в 20.30 часа. Тогава ще бъде представен проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на Марина Господинова. За неговото изпълнение тя е поканила Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /бас/ и Skiller. 

Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладеят музиканти от три държави. Стефан Горанов квартет в състав: Александър Логозаров/китара/, Хорфе Кастаниеда - Куба /пиано/, Дарио Гиберт - Испания /бас/ и Стефан Горанов /барабани/.

Само преди дни фестивалът "Джаз в Бургас" получи и международно признание. Музикалното събитие бе удостоено със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. За отличаването му беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия. Резултатите от Label 2017-2018 бяха обявени от Международното жури с председател сър Джонатан Милс.

''Европа за фестивалите, фестивалите за Европа'' /EFFE /е етикет и международно признание за забележителни фестивали и нарежда "Джаз в Бургас" до световни джаз събития като Malta Jazz Festival, френският D'Jazz Nevers и др: http://www.effe.eu/festival/jazz-burgas

Очаквайте програмата и на останалите дни от  вълнуващото музикално изживяване "Джаз в Бургас". Продажбата на билети стартира на 16 май на касите на Експоцентър "Флора" и  НХК.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"