Експозицията "Морски схеми" ще представи в галерия "Неси" бургаският художник Добрин Вътев. Откриването е на 6 януари от 14.00 часа, а изложбата може да бъде разгледана до 25 януари.

Добрин Вътев е роден в Бургас и е председател на Дружеството на бургаските художници. Завършил е СХЕУ “Св. Св. Кирил и Методий”, а след това Великотърновски университет, специалност “Скулптура” при доц. Милан Андреев. Има десетки участия в изложби по живопис, графика, скулптура, в пленери у нас и по света. Негови са арт-проектите “Бургаска среща в камък“(2014) Изкуство и птици“ (2015), „Живописни срещи край морето”(2016). Към това се прибавят и проектирането и изпълнението на декор за изложба “Златните съкровища на България” в Културен център “Морско казино”, празнична украса за ”Новогодишно градче - Зимен плаж”( 2016), украса за Никулден (2017) и много други.

Носител е на редица отличия, след които през 2012 г.- наградата “Руси Стоянов” за млад художник, през 2014 г. - Номинация за скулптура в Национална изложба - биенале „Приятели на морето”, през 2017 г. награда за скулптура в Национална изложба “Лудогорие” - Разград и др.