Граничният полицай Михаил Цонков: Оръжието дори не беше в ръцете ми, когато гръмна и уби турския рибар

Експертиза доказа, че изстрелът се е възпроизвел сам при боричкането ни с бракониерите 

Неизвестни досега факти от инцидента, при който гранични полицаи застреляха турски бракониер в морето, изплуваха в предаването "Комбина" по Нова тв. За пръв път пред журналисти обвиняемият Михаил Цонков разказа как се е случило всичко. Заедно с колегите си той обясни, че са тръгнали по сигнал, че турска родка е нарушила териториалните ни води.  
Не можем да си обясним съпротивата, която тримата братя рибари оказаха. Арестували сме ги и друг път, конфискували сме улова и сме ги пускали. Сега обаче те започнаха да блъскат лодката си в нашата, искаха да ни обърнат в морето, посягаха с канджа, тя свистеше около главите ни,  имаше опасност за живота ни.
Успяхме да се качим на борда, но беше хлъзгаво, имаше мокри кофи, мрежи. Опитах се да сложа белезници на единия рибах, и двамата бяхме паднали на дъното на лодката, той беше с гръб към мен, оръжието оплетено в мрежите, а аз го държах за ръцете, за да сложа белезниците. В този момент се чу изстрел и мъжът извика.
В началото дори не знаехме чие оръжие е гръмнало. Моето или на колегата. Говорят за убийство при самоотбрана, но ръката ми изобщо не беше на спусъка, категоричен е Цонков. Рибарят почина в линейката, но не се чувствам виновен. Ние изпълнявахме дълга си. Нито пък съм го убил, защото не държах автомата в ръце.
Благодарни сме на държавата, че застана  зад нас и ни помага при нелепото дело, което се води в момента толкова години по-късно.
Не съм убивал никого и искам всички да знаят това, каза обвиненият за убийство граничен полицай.  

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Ленко
    2017-04-10 08:27:44

    Михаил тогава държавата не застана зад вас,сега има наченки но ще видим.

Най-новото

Актуални теми

Жестока катастрофа с автобус от Бургас за София, има жертви и ранени

Задържаха педофил, зарибявал малка бургазлийка за секс в интернет

Пламнаха два вагона на влака от София за Бургас