Разследването срещу наркобригада, заловена от МВР при шумно отразена акция в блок 27 в бургаския комплекс „Меден рудник”, попадна в странна полицейско-прокурорска въртележка и е съпътствано от поредица от противоречиви информации от официалните власти. Става въпрос за акция на МВР – Бургас от 25 януари т.г. Тогава при операцията на „Специализираните полицейски сили“ към ОДМВР-Бургас на 25 януари т.г. бяха задържани четирима души- Пламен Желев-Авантажа и Христо К.-Качура, обявената за издирване ученичка Ивелина В. и Владимир Георгиев, които според криминалисти без надлежно разрешително държали прекурсори за производство на метаамфетамини с цел разпространение. Арестът им е потвърден и в официалното съобщение на МВР по случая, публикувано в сайта на Областната дирекция на полицията в Бургас на 27 януари. Авантажа е закопчан с прокурорско разпореждане за 72 часа, впоследствие съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение, задържане под стража, а останалите – пуснати след 24 часовия арест.

До средата на март т.г., той е и единствения обвиняем по случая. Разследването трябваше да бъде финализирано на 25 март т.г., когато изтича законовия двумесечен срок за проверка, но вместо това от пресслужбата на магистратурата в петък излязоха с официално съобщение, че на 22 март т.г. „по искане на Окръжна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража обвиняемия Владимир Г., държал прекурсори за производство на наркотични вещества, с цел разпространение”. В съобщението пише още, че той е задържан на 19 март т.г. и привлечен като обвиняем за това, че на 25 януари т.г., в съучастие с Пламен Желев – Авантажа държал прекурсори за производство на наркотични вещества.

От прокуратурата посочват, че „първоначално обвинението не е предявено, защото от проведените оперативно – издирвателни мероприятия обвиняемият не е установен. Владимир Г. е издирен от органите на реда на 19.03.2017г.”. Тази информация противоречи на официалното съобщение на МВР – Бургас, установи репортерска проверка на „БургасИнфо”. В хрониката изрично е подчертано, че Владимир е сред четиримата задържани в квартирата в „Меден рудник”, според оперативна информация именно той е готвача на пикото, и му е наложен 24 часов арест. Необяснимо е, защо разследващите допуснаха той два месеца да е на свобода и едва сега да дадат разпореждане за ареста му, при условие, че държавното обвинение обявява, че личността на обвиняемия се характеризира с завишена степен на обществена опасност, като е налице и възможност да се укрие или да извърши ново престъпление”.