Емоциите в Созопол не спират да горят 3 месеца след местните избори и ескалираха и днес – на сесията на Общинския съвет, на която беше приет най-важния документ, посочващ как ще бъдат изразходвани финансите на морската община през тази година. В разгара на обтегнатата обстановка началникът на отдел „Образовани, социални дейности и спорт“ Христо Бардуков, който от години участва активно в обществения живот на Созопол, показа пред журналисти десетки снимки на закупени печки, микровълнови фурни, рафтове, купувани на цени, които, според него, за изкуствено завишавани многократно. Той посочи и как са правени ремонти на покриви на сгради за стотици хиляди левове, които вече отново текат. „Това дразни хората“, каза Бардуков.

Припомняме, че днес се стигна до пристигането на полиция, заради сблъсък между кметицата на Присад Ванча Байлова и бившия кмет Панайот Рейзи. Байлова е в центъра на организацията на подписка, която е срещу това Рейзи да е общински съветник и да продължава да има глас при вземането на решения. Байлова каза, че само за 2 дни подписката е била подкрепена от 400 души.

Със снимките, които Бардуков показа, той обясни защо всъщност е напрежението в общината.

„Аз нямам лично отношение срещу никого, но не можеш насред чума да правиш пир и изведнъж рязко да се сестил, че Читалищата нямат пари за дейност и да ги вземеш от средствата за масовия спорт. Този рафт сме го купили (б.р. Общината в предходни мандат) за над 500 лева, само този. Купили сме 10 и само за тях сме платили над 5 хил. лева. Това е детската градина в Черноморец. Много хора ни питат какви мерки ще взмем? Мерките са взети, постоянно се прави инвентаризация на детски градини, училища, всичко, което е общинска собственост. Ще излизат много интересни резултати. Например как един покрив на детска градина се ремонтира за 2 години два пъти и са усвоени над 100 хил. лева. Например – на покрива на училището в Атия е направен ремонт за 170 хил. лева и в момемнта тече. Това е обществена сграда, вътре се помещава спортен клуб, Читалището на селото. Това хората ги възмущава. Един кмет на населено място го освобождават, че някога е бил член на асоциация, а тук – при явни нарушения, бивш кмет взема решения в Общинския съвет и представлява хората.“, каза Бардуков.