Най-големият жилищен комплкес на Бургас – „Меден рудник”, днес отбелязва своя празник. По този повод наследници на създателите му положиха венци и цветя пред паметника на тракийски бежанци, които първи са го заселили. Паметната плоча се намира в двора на ОУ „Найден Геров” и оказва почит към прогонените от бащения край тракийци, които създават „Меден рудник” през 1920г.





Народни песни и много спомени озвучиха двора на училището. Сред жителите беше и териториалният директор на „Меден рудни” Магдалена Манолова, както и Стоя Янчева, председател на сдружение Пенсионерски клуб „Пристанище Бургас”.

Центърът на тържествата в комплекса е пред бл. 128, където са осигурени забавления за жителите от всички възрасти. Празникът започна още преди обяд с много игри, аниматори и изпълненията на DJ Иван Тодоров и детска вокална група "Изгревчета" при читалище "Изгрев 1909", продължава в 16ч., когато ще се надпяват и надиграват детски школи и самодейни състави, които ще бъдат последвани от изпълненията на ансамбъл "Странджа". Кулминацията на празника ще бъде големият фолклорен концерт, който ще започне от 18.00 часа, с участието на оркестър "Стралджа" с ръководител Матьо Добрев и странджанските народни певци Жечка Сланинкова, Ваня Дженезова, Катя Георгиева, Цветелина и Панайот Стойчеви.