Извършителят на изнасилване, отвличане и грабежи на три млади жени в района на Слънчев бряг, действал цинично. След деянията той снимал личните карти на жертвите и ги е заплашвал да не говорят. При един от случаите след изнасилването една от пострадалите е била карана да изчисти основно къщата в Приселци, в която е била откарана. Всички престъппления са тежки и умишлени и са наказуеми с от 3 до 10 години затвор. Това стана ясно на брифинг в сградата на Апелативна прокуратура Бургас с участието на административния ръководител Любомир Петров, зам.-апелативния прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Йовита Григорова, административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР – Бургас.

Както вече съобщихме, основният извършител е 43-годишният Николай Паскалев от София. Пострадалите жени са на 22, 24 и 35 години, занимаващи се с проституция, те са от различни краища на страната. Деянията са извършени в Слънчев бряг, край “Ханска шатра|“, където проституирали жените. Две от тях били закарани в гориста местност, където били изнасилени. Обрани били и златните им бижута. Третата е била вързана със свинскки опашки и изнасилена в гората край село Приселци. На следващия ден, с маска на главата, била отведена в село Старо Оряхово.

Извършителят е задържан за 72 часа, внесено е искане за определяне мярка на отклонение „задържане под стража“, кадза прокурор Чинев. Той благодари за добрата координация с МВР за свършената огромна по обем работа. Престъпленията са извършени с изключителен цинизъм, граничещ с нечовешко поведение.

Задържаният Николай е осъждан ефективно за кражба и укривателство на крадени автомобили. Търсят и втори човек, който все още не е разпознат от пострадалите.

Старши комисар Калоян Калоянов каза, че разплитането на престъпленията е започнало от третия случай. „Събрахме достатъчно доказателства, извършителят бе задържан на място.“, каза той.

Изнасилвачът изкарвал СИМ- картите от телефоните на жертвите и ги е хвърлял, махал е батериите им, за да не могат да потърсят помощ. Но те се обърнали към полицията. Николай е бил задържан в Приселци. Не давал никакви обяснения. Момичетата, които проституирали, нямали сводници.