Полицаи тръгнаха да провряват сигнали на съседи за периодично упражнавян върху тях тормоз в ж.к. Славейков". Пръв ще бъде решен случая с Дойчин, който спи под терасата на 19 блок, преследва жените, говори им мръсотии, псува, вдига скандали, плаши децата и уринира навсякъд около блока, съобщи отлично информиран полицейски източник.

Дойчин има присъда и е излязал от затвора за добро поведение, но най-вероятно ще бъде върнат да си доизлежи наказанието, тъй като поведението му е повече от скандално. Още от сутринта той си купува чист спирт от аптеката, изпива няколко шишенца, а после става агресивен.

В 19 блок скоро ще си отдъхнат, а друга проверка се прави в 11-ти, където живее самотен старец. Тодор пък се държи параноично, звъни непрекъснато по вратите на хората и ги обвиняват, че имат цех за производство на тел в апартамента си. Даже нощем чувал как изнасяли с асансьора продукцията, точно в три часа.

Старецът е засипал полицията с жалби за "нелегалните цехове" в апартаментите край него и тормози целия блок, като звъни по вратите да прави проверки за измамници. Той пък се променил след смъртта на сестра си, с която живял цял живот и започнали да му се причуват шумове и гласове.

Проверяват се и група веселяци, които всяка вечер до тъмна доба пият на стълбите на фалиралата кръчма "При Мано", крещят, надвикват се, а някои осатвнат да спят на площадката пред заведението или падат на тротоара.

Има много оплаквания от възрастни хулигани и откачалки в целия комплекс и в момента ги проверяваме едно по едно. Най-тежките случаи ще бъдат решени съвместно със социалните работници, казаха от полицията.