Окръжна прокуратура –Бургас задържа за 72 часа Мехмед Юсеин, на 43 години, от село Рудина, община Руен. Той е привлечен като обвиняеми за това, че на 25.05.2017г., около 01.00ч., в къща намираща се в с. Снягово, предумишлено умъртвил Ереджеп Ш., като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на горепосоченото място и време, направил опит предумишлено да умъртви бременна жена, като деянието е извършено с особена жестокост, а опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини ( намеса на лекарите), съобщиха от Окръжна прокуратура в Бургас.

Мехмед е обвинен и за това, че на горепосоченото място и време, през нощта е проникнал в чуждо жилище.

Обвиняемият е задържан на 31.05.2017г. в гориста местност, намираща се в близост до с. Рудина, община Руен. Установяването и задържането му е станало в резултат от отличната работа на полицейските служители.

Очаква се Окръжна прокуратура –Бургас утре (02.06.2017г.) да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мехмед Ю.