Красиви, щастливи, изпълнени с мечти – с рокли като в приказките и с костюми в преобладаващо синьо. Така абитуриентите от пет училища се събраха на Пантеона тази вечер, изпратени от родители, близки, приятели по пътя на живота. Пълни с надежди мечти, младите хора буквално изпълниха алеите. Дълги рокли, пайети, дантели, шлейфове, голи рамене доминираха тази година. Нямаше разголени тела и фрапиращи изцепки, всички бяха премерени и елегентни. Край Пантеона тази вечер се събраха абитуриентите от ПГСАГ „Кольо Фичето“, СУ „Иван Вазов“, ПГНЕ „Гьоте“ и Спортно училище „Юрий Гагарин“.

Три красавици от СУ „Иван Вазов“ - Венелина Вълчанова, Михаела Георгива и Фати от СОУ „Иван Вазов“ бяха категорични, че вкупом, че учат психология. „Искаме след това практикуваме“, каза хубавата Венелина пред БургасИНФО. Тяхна съученичка пък заяви, че иска да учи детска педагогика, но условието е – да си вземе матурите.

Зрелостинци от ГПНЕ „Гьоте“ пък бяха категорични, че целта им е да продължат образованието си в Германия. Впечатление направи ефирната Виолета, която заяви, че иска да стане учител по английски, след като завърши в София. Защо- очаквайте в БургасИНФО.