Бургаският районен съд остави в ареста Живко Кючуков, който буквално накара цяла България да настърхне срещу него, заради нападението му срещу възрастна жена на спирка в Бургас.

„Налице са всички предпоставки за вземане на най-жеката мярка „задържане под стража“. Действия на подсъдимия не са били провокирани, а са били по хулигански подбуди. Поведението му е брутална демонстрация срещу обществения ред“, смятат магистратите. Според съда Живко е лице с висока общественост опасност и може да извърши друго престъпление, ако не е под стража.

Според вещото лице, въпреки че страда от параноидна шизофрения, Живко е бил в терапевтична ремисия и е можел да осъзнава какво върши.

"Съдът сподели убеждението на прокуратура, че той е опасен за обществото, че е опасен, че може да извърши ново престъпление и да се укрие. Има възможност да се обжалва и протестира мярката за неотклонение. Разследването само за 10 дни успя да събере нужните доказателства, с които да убеди съда, че именно той е извършителят.

Той е вменяем, намира се в терапевтична ремисия. ", коментира говорителят на Районна прокуратура-Бургас Христо Колев. Живко е бил задържан на адреса на майка си в Бургас.

Христо Колев - говорител на Районна прокуратура