Шофьорът Сашо от Сунгурларе хвърлил 20 лева на полицаи: Това е за акта

 Шофьорът Сашо от Сунгурларе хвърлил 20 лева на полицаи: Това е за акта

Общество 2229 0

БургасИНФО

Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд 48-годишния Сашо Щ. от Сунгурларе, който дал подкуп на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт. Той е подсъдим за това, че на 18.05.2016г. на територията на бензиностанция, находяща се в кв.“Възраждане“, в гр.Карнобат, дал подкуп в размер на 20 лв. на длъжностно лице – полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да не бъде санкциониран подсъдимия, който управлявал автомобил с неработещ заден габарит и да не му бъде извършена проверка за алкохол.

Подсъдимият шофирал товарен автомобил. Паркирал го на бензиностанцията, а в този момент полицейските служители, които били на мястото забелязали, че габаритът на товарния автомобил не работи. Полицаите видели, че Сашо Щ. слиза от камиона и се отправя към намиращия се в близост търговки обект. Последвали го, след което провели разговор, в който обяснили, че трябва да проверят Сашо Щ., поради техническа неизправност в габаритите. По време на разговора у полицейските служители се появило съмнение, че подсъдимият е консумирал алкохол. Докато единият от полицаите проверявал данните на Сашо Щ. в служебния си автомобил, към него се приближил подсъдимият и пуснал една банкнота с номинал от 20лв. през прозореца на колата. След това казал: „Това е за акта“. Сашо Щ. бил задържан незабавно.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 25.04.2017г.

Етикети: шофьор, съд, камион, Сунгурларе, Сашо, Карнобат, полиция

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com