Росиян Нейков е ученик от 11-ти клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Карнобат. Росиян се нуждае от скъпоструващо лечение, но сумата е непосилна за близките на момчето. 17-годишният спортен талант е футболист и млада надежда на ОФК „Карнобат“ и отличен ученик. Неговите приятели са се заели с нелеката задача да осигурят нужните пари.

„Молим ви да ни помогнете в набирането на средства за лечението на Росиян. Поставяме урни пред читалището в град Карнобат, в парка, в различни магазини, както и в кантората на нотариус Мариана Стоева“, пишат близките на Росиян в апела си за помощ.

Също така на 8 април, събота, от 17.00 часа, по време на официалната футболна среща между отборите на ОФК "Карнобат" и ФК "Евроколеж", на входа на градски стадион "Карнобат", ще бъде поставена дарителска кутия в помощ на младия състезател.

От ОФК "Карнобат" също са започнали набирането на средства за лечението на младия и талантлив централен защитник Росиян Нейков. Който има възможност и желание да подкрепи инициативата, може да направи това, като преведе средстава в банкова сметка в лева към Райфайзенбанк – BG77RZBB91551004354534, титуляр ОФК „Карнобат“, като лично Теодор Иванов, президентът на ОФК "Карнобат", който е в постоянна връзка с близките на момчето, гарантира за това.