Синята емблема на Бургас Никола Георгиев, известен в целия град с неповторимия прякор Тарльо, почина днес – 1 април 2017 година. Той е издъхнал след кратко заболяване, съобщиха негови близки. Поклонението пред тленните му останки ще бъде утре, неделя – в 13 часа, Гробищен парк – Бургас.

73-годишният Никола Георгиев – Тарльо е емблематично лице за спорта в Бургас. Тарльо е бивш масажист на футболен клуб „Черноморец”, любимец на поколения спортисти. Той е един от последователните и най-енергични последователи и на СДС в морския град, символ на свободата и демокрацията.

„Днес ни напусна един наш голям приятел и симпатизант на Синята идея - Никола Георгиев-Тарльо! Изразяваме своите съболезнования на цялото му семейство. Светъл ти път, приятелю!“, коментира общинският съветник от Реформаторския блок Тошко Иванов, който е сред най-преданите активисти на СДС.

"Той беше пълен с енергия, беше като тигър за СДС, целият му живот беше всеотдаен на каузи - спорт и общественост.", каза Иванов пред БургасИНФО.

Екипът на БургасИНФО поднася най-искрените си съболезнования за смъртта на Никола Георгиев-Тарльо на неговото семейство и най-близките му приятели. Поклон!